Kommende tips

Navn på løb
Klampenbort Galopbane
15. februar 2023
Læs mere her

Her kan du læse en masse om løbet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam hendrerit nisi sed sollicitudin pellentesque. Nunc posuere purus rhoncus pulvinar aliquam. Ut aliquet tristique nisl vitae volutpat. Nulla aliquet porttitor venenatis.


Kort info om Skive Travbane

Den første væddeløbsbane i Skive blev etableret i 1948 under navnet Nordvestjysk Væddeløbsbane på det område, hvor Skive Kaserne ligger i dag. Tilskuersfaciliteterne blev hentet fra den nedlagte flygtningelejr i Jegstrup og bestod hovedsageligt af gamle beboelsesbarakker. 25. juli 1948 var over 10.000 tilskuere tilstede, da banen havde sin første officielle løbsdag. En af de største ildsjæle og drivkræfter bag etableringen, slagtermester Marius Jensen, bliver hvert år mindet med et løb opkaldt efter ham.

Regeringen besluttede i 1960’erne at bygge en helt ny kaserne i Skive, og området syd for byen, hvor væddeløbsbanen var beliggende, blev udpeget som hjemsted for det nye militære anlæg. Ved den efterfølgende ekspropriation i 1966 fik foreningen bag væddeløbsbanen over en million kroner af staten for at afstå området. Efter diskussioner om at flytte væddeløbsbanen til Herning, besluttede man at flytte den en km syd og etablere sig på den nuværende placering i udkanten af skoven på Flyvej.

Længden af væddeløbsbanen blev forlænget fra 800 meter til 950 meter i 2014, og har et underlag af finkornet stenmel. På Skive Trav må en hest angribe en forankørende under opløbet, da banen har “open stretch”. I Skive køres der typisk løbsdistancer på 1700 eller 2100 meter.

Skive Trav slog omsætningsrekorden den 20. april 2008, da publikum spillede for 2.044.846 kroner. Dette skete på den årlige “Musketerweekend”, som er banens største årlige løbsdag. Alene 725.590 af omsætningen var på spil vedrørende hestene, der skulle i aktion i Skive, hvilket også er en rekord for banen. Samme dag blev der også sat rekord for en enkelt gevinst, da en spiller som den eneste ramte alle rigtige i V65 og kunne hæve godt 1.3 millioner kroner.

Fakta om Nykøbing Falster Travbane

1. omgang 950 meter
Bredde ca. 20 meter
Opløb 260 meter
Kørselsretning Ventre om, mod uret
Dosering Ja, 18%
Belægning Stenmel
Snorestart 8 heste pr. Volte (5+3)
Autostart 8 heste bag bilen
Distancer
Kort: 1.600 meter
Mellem: 2.060 meter
Lang: 2.600 meter

 

Travtrænere på Skive Travbane

Jan Friis

Jan Dahlgaard

John Friis

Morten Friis

Morten Juul

Flemming Ankerdal

Knud Mønster

Jeppe Rask

Peter Rasmussen

Bent Svendsen

Christian Lindhardt