Kommende tips

Navn på løb
Klampenbort Galopbane
15. februar 2023
Læs mere her

Her kan du læse en masse om løbet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam hendrerit nisi sed sollicitudin pellentesque. Nunc posuere purus rhoncus pulvinar aliquam. Ut aliquet tristique nisl vitae volutpat. Nulla aliquet porttitor venenatis.


Kort info og historie og Fyens Væddeløbsbane i Odense

Væddeløbsbanen blev indviet den 2. juni 1935, da 7.000-8.000 tilskuere så 8 premiereløb, inklusiv 4 galop og 4 travløb. Hestevæddeløb har fundet sted i Odense i over 100 år. Det første officielle og organiseret hesteløb fandt sted i 1832 på træningspladsen i byen. Efter flere hestevæddeløbsbaner blev åbnet i Danmark i 1920’erne, begyndte bestræbelserne på at etablere en permanent bane i Odense i begyndelsen af 1930’erne. Hoveddrivkraften bag ideen var formanden for Funen Rideklub, Oberst Carl Th. N. Sørensen, der i begyndelsen af 1933 afholdt de første møder for at se på de konkrete muligheder for at etablere en kombineret trav- og galopbane med tilhørende faciliteter til tilskuere, stalde, træningsmuligheder osv. På et møde den 13. november 1933 med medlemmer af rideklubben præsenterede Sørensen planer om at bygge på et 60 tons stort landområde mellem Tusindårs-skoven og kvarteret Sanderum i det vestlige Odense. Der var ikke øjeblikkelig støtte til forslaget, og en 3-personers komité blev etableret for at se på alternative placeringer. Efter cirka 4 måneders arbejde blev det besluttet, at den første foreslåede placering i Sanderum skulle opretholdes, og den 30. april 1934 blev stiftelsesgeneralforsamlingen af det nye selskab A/S Fyens Væddeløbsbane afholdt.

Stalde blev hurtigt bygget af de nye hesteejere, der var tilknyttet den kommende væddeløbsbane. I februar 1935 var 48 galop- og 20 travheste tilknyttet den nye facilitet. Daglig træning foregik stadig på træningspladsen, da banen selv endnu ikke var fuldt færdig. Travbanen blev etableret med en samlet længde på 1000 meter, og en 1750 meter lang galopbane blev etableret på en græsflade udenfor.

Fakta om Aalborg Travbane

1. omgang 1000 meter
Bredde ca. 19,5 meter
Opløb 250 meter
Kørselsretning Ventre om, mod uret
Dosering Ja
Belægning Stenmel
Snorestart 9 heste pr. Volte (4+5)
Autostart 8 heste bag bilen
Distancer
Kort: 1.640 meter
Mellem: 2.140 meter
Lang: 2.640 meter

 

Travtrænere på Aalborg Travbane

Rene Kjær

Martin Hansen

John Køhler

Preben Kjærsgaard

Gitte Madsen

Louise V. Mortensen

Rene Feltheim

Paw Willumsen