Kommende tips

Navn på løb
Klampenbort Galopbane
15. februar 2023
Læs mere her

Her kan du læse en masse om løbet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam hendrerit nisi sed sollicitudin pellentesque. Nunc posuere purus rhoncus pulvinar aliquam. Ut aliquet tristique nisl vitae volutpat. Nulla aliquet porttitor venenatis.


Kort info om Nykøbing Falster Travbane

Nykøbing F. Travbane blev etableret om efteråret 1966, da lokale erhvervsfolk i samarbejde med kommunen etablerede en hestevæddeløbsbane under navnet Lolland Falsters Væddeløbsbane a.m.b.a. Organisationen havde i starten svært ved at drive økonomisk og havde problemer med at sikre heste og betale regninger. Det var først, da banen blev et anpartsselskab under navnet Nykøbing F. Travbane A/S, at den økonomiske stabilitet blev skabt.

Den første derbysejr på Nykøbing F. Travbane kom i 1972, hvor Harald Lund med hesten Osman Bogø vandt derbyet. Lund var den store træner på banen og blev kaldt Kong Harald, og i 1979 vandt han Danmarks Trot Criterium med hesten Captain Bogø. Lund vandt i alt 20 mesterskaber på banen og blev kåret til national mester fem gange. Han døde i 1997 i stalden med sin hest kort efter et løb, hvor han lige havde vundet. Hans dødsdag blev markeret med et mindeløb, som siden er blevet en tradition, der holdes under navnet Harald Lunds Mindeløb hver juli og er den største løbsdag på året.

I maj 2014 blev det annonceret, at hestevæddeløbsbanen ville lukke på grund af økonomiske problemer, da driftsstøtten blev fjernet. Sammen med Billund Trav var det truet med lukning, efter det danske Folketing besluttede at omfordele Tote-midlerne, hvor støtten til hestevæddeløb ville blive reduceret med 15 millioner DKK i 2015 og yderligere 5 millioner DKK de følgende tre år. Nykøbing F. Trav stod til at miste 3 millioner DKK i støtte i 2015. Billund og Nykøbing blev valgt, fordi de var områder med færre mennesker. Både Guldborgsunds Borgmester John Brædder og Billunds Borgmester Ib Kristensen opfordrede Racing Finance Association til at overveje beslutningen, da de mente, at hestevæddeløbsbanerne var vigtige for den lokale befolkning i at tiltrække ressourcerige familier og for økonomien i form af turisme.

Begge hestevæddeløbsbaner havde indtil september til at finde alternative finansieringer. I august fandt de 550.000 DKK i besparelser. Den 7. november blev der afholdt en demonstration foran Christiansborg,

Fakta om Nykøbing Falster Travbane

1. omgang 1000 meter
Bredde ca. 19,5 meter
Opløb 230 meter
Kørselsretning Ventre om, mod uret
Dosering Nej
Belægning Stenmel
Snorestart 9 heste pr. Volte (4+5)
Autostart 8 heste bag bilen
Distancer
Kort: 1.640 meter
Mellem: 2.140 meter
Lang: 2.640 meter

 

Travtrænere på Nykøbing Falster Travbane

Jens Arne Hansen

Anders F. Jensen

Magnus Ladegård

Liv Jorun Lund

Henrik Thomsen