Kommende tips

Navn på løb
Klampenbort Galopbane
15. februar 2023
Læs mere her

Her kan du læse en masse om løbet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam hendrerit nisi sed sollicitudin pellentesque. Nunc posuere purus rhoncus pulvinar aliquam. Ut aliquet tristique nisl vitae volutpat. Nulla aliquet porttitor venenatis.


Vi har også galopsport i Danmark

Selvom vi udelukkende fokuserer på trav og travtips, så vil vi selvfølgelig også gerne nævne vores eneste galopbane, som ligger i Klampenborg. Galop, som er en kæmpesport i UK, har længe været lillebror til travsporten i Danmark.

Dansk hestesport kan spores tilbage flere hundrede år i dansk historie, med Klampenborg Galopbane i en central rolle. De første organiserede heste løb blev afholdt i København i 1770, initieret af dronning Caroline Mathilde, der var født engelsk, og hustru til kong Christian VII. Organiserede heste løb har været afholdt i Danmark siden 1867.

Efter hestesport var indlogeret i Nørre Fælled og derefter Eremitagesletten i Dyrehaven, åbnede Klampenborg Galopbane den 1. juni 1910 og har siden været centrum for dansk hestesport, med heste løb der afholdes kontinuerligt.

Klampenborg Galopbane ligger på Dyrehavens udkant og dets smukke trælinje hjælper med at gøre Klampenborg Galopbane til noget særligt. Klampenborg Galopbane anses ikke kun for det smukkeste i Norden, men også som en af de mest charmerende hestevæddeløbsbaner i Europa.

Hestesport i Danmark har oplevet en nedgang i 90’erne og 00’erne, men i de senere år har Klampenborg Galopbane oplevet en betydelig stigning i publikum. I 2014 åbnede dørene for en relancering af Klampenborg Galopbane under ny ejerskab og en stærkt øget ambition, med den fortsatte målsætning om at løfte hestesport og publikums oplevelse på Klampenborg Galopbane.

I dag er Klampenborg Galopbane den eneste hestevæddeløbsbane i Danmark, hvor kun heste løb afholdes. Heste løb afholdes også på hestevæddeløbsbaner i Aarhus, Aalborg og Odense, men den primære aktivitet på disse baner er trav.