Kommende tips

Navn på løb
Klampenbort Galopbane
15. februar 2023
Læs mere her

Her kan du læse en masse om løbet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam hendrerit nisi sed sollicitudin pellentesque. Nunc posuere purus rhoncus pulvinar aliquam. Ut aliquet tristique nisl vitae volutpat. Nulla aliquet porttitor venenatis.


Kort info om Gåavle Travbane

Gefle-Dala Travsällskap, som var forgænger for Gävle Travsällskap, blev dannet den 26. oktober 1935. Året efter, i 1936, blev tilladelsen givet til at gennemføre 10 travdage på Hillesjön. Landbanen stod færdig i 1938, og premierekoncerten blev afholdt den 13. februar samme år. Under premieredagen var der 3 067 tilskuere tilstede.

Vinderen af det første løb på banen var hoppen Sundelill, ejet af Sven-Erik Eriksson i Jättendal og kørt af Bergsåker-træneren Gunnar Eriksson. Den officielle indvielse blev først afholdt den 8. maj 1938, og blev afholdt af landshøvdingen Sven Lübeck.

Banens ældste og mest prestigefyldte løb er Gävle Stora Pris, som blev kørt for første gang i 1942. Den første vinder hed Scotchman og blev kørt af Erik Persson. Her konkurrerer man om Stall Brabants vandrende pris, som ingen endnu har formået at få tre indskrivninger i og tage hjem for altid.

Siden 2011 bliver også H.K.H. Prins Daniels Lopp kørt i slutningen af maj. Løbet køres over en distance på 1 609 meter med autostart, og tiltrækker ofte store navne. Blandt tidligere vindere af løbet kan nævnes navne som Viola Silas, Mosaique Face og de to elite-løbsvindere Brioni og Nahar. Vinderen af løbet har de seneste år været inviteret til Elitloppet.

Gävletravet er også en af de seks baner, der arrangerer travløbet E3. De andre baner er Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Romme og Örebro.