Kommende tips

Navn på løb
Klampenbort Galopbane
15. februar 2023
Læs mere her

Her kan du læse en masse om løbet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam hendrerit nisi sed sollicitudin pellentesque. Nunc posuere purus rhoncus pulvinar aliquam. Ut aliquet tristique nisl vitae volutpat. Nulla aliquet porttitor venenatis.


Kort Historie om Bergsåker Travbane

Travbanen blev indviet i 1932 og drives af Norrlands Travselskab. Det er den tredje ældste travbane i Sverige. Den største begivenhed på Bergsåker er Sundsvall Open Trot, der køres i august hvert år siden 1996, og har 1 million kroner i første præmie. Også Svenskt Mästerskab for kaldblod afgøres samme weekend, hvor Järvsöfaks har vundet hele 10 gange. Bergsåker er også en af de seks baner, der arrangerer unghästserien E3.

Et 20-tal professionelle travtrænere har Bergsåker som hjemmebane (2019). De mest succesrige er Per Linderoth, Henrik Svensson, Öystein Tjomsland og Markus Pihlström. I 1990’erne fik Bergsåkers trænerkorps et stort gennembrud, da Åke Svanstedt, Robert Bergh og Svante Båth slog igennem.

Banens opløb er 200 meter lang, hvilket er en af de længste opstillinger i Sverige. Kun Axevalla travbane og Östersunds travbane, af 1 000-metersbanerne, har længere opløb.