Kommende tips

Navn på løb
Klampenbort Galopbane
15. februar 2023
Læs mere her

Her kan du læse en masse om løbet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam hendrerit nisi sed sollicitudin pellentesque. Nunc posuere purus rhoncus pulvinar aliquam. Ut aliquet tristique nisl vitae volutpat. Nulla aliquet porttitor venenatis.


Kig forbi og få gratis travtips

Trav er for alle, så alle skal også have muligheden for at få indsigt i vores analyser og travtips. Derfor lægger vi engang imellem gratis travtips ud her på siden. Sommetider får du helt gratis vores bud på den blanke, andre gange får du en sjov luring foræret. Vi lægger løbende gratis travtips op, så hold dig opdateret her på siden.

Eksempler på gratis travtips

Som nævnt er vores travtips ikke gratis. Men engang imellem lægger vi et gratis travtip ud. Oftest når vi lægger gratis travtips ud, er det i form af den blanke i omgangen, en luring i det ene løb eller hvis v har en god tvilling. Når vi eksempelvis har analyseret en V75 omgang, ønsker vi naurligvis ikke at gøre vores V75 tips gratis, men her kan vi finde på at lægge vores luring i afdeling 5 ud til eksempel.

Hvorfor er vores travtips normalt ikke gratis?

På Traveksperten.dk er vi ikke bare “hyggespillere”. Vi forsøger at gøre trav økonomisk bæredygtigt, og det betyder, at vi også lægger meget tid i vores arbejde og analyser. Vi kigger seneste travløb fra samtlige heste i løbene, vi vurderer spidskampen, indhenter informationer med fra kuske og træner mm. Og fordi vi lægger så meget arbejde i vores tips, synes vi også, det er fair at tage mod betaling. I al fairness mener vi, at vores travtips er bedre end de gratis travtips, du kan finde på andre hjemmesider.

Derudover så har vi nogle holdninger til gratis tips. Vi synes ikke altid, at de gratistips er noget, som fordrer spillet på trav, hvis man betragter det på et generelt plan. Og det hænger sammen med tilgængeligheden af de gratis informationer samt det forholdvis lille stykke arbejde, der ofte er lagt for dagen på de gratis travtips i blade, aviser og på nettet.

Informationen er tilgængelige for alle: Inden de forskellige trav bonner bliver lavet, bliver der surfet livligt rundt på nettet eller kigget nøje efter i travprogrammerne. Der kigges efter de gode tips, både luringer og blanke. Problemet er bare, at de sidemand også gør det. Og hans sidemand det samme. “Jeg har læst Björn Goop mener at have en stærk chance med hest nummer 7”. Den information når ud til alle, og fordi alle læser dem og de fleste følger dem, sker der det – rent teoretisk –  at gratis travtips faktisk kan være med til at presse oddset uforholdsmæssig meget ned. Så det der faktisk skulle have været en hjælp, bliver nu stikmodsatte. Specielt over for dem af spillerne, som ikke nødvendigvis kender så meget til travsport i forevejen og som derfor behøver de gratis travtips. Derfor er vi ren principielt lidt imod de gratis travtips her på Traveksperten.dk.

Hvor meget arbejde er der egentlig lagt i de gratis travtips? Hvis du en dag prøver at nærstudere nogle ag de gratis travtips, så prøv at gør dig den overvejelse, om der overhovedet er solidt fundamenet bag de skrevne ord. Vi mener, at der for ofte er tale om analyser baseret på enkelte løb fra kun nogle af hestene. “Hest nummer 2 gik godt frem som 3. sidst og skal være endnu friskere i dag”. Hvad I alverden kan man bruge den analyse til; det er jo blot en gentagelse af selve resultatrækken, og det får os til at spørge os selv; om skribenten overhovedet så nummers 2′ seneste løb? Endvidere hvis du går tættere på en analyse af spidskampen, vil du se, at den ofte bliver beskrevet i denne retning: “1,2,6 er okay hurtige fra start. 4 kommer nok frem for at smage på spidsen. 5 har også tidligere åbnet godt. Vi siger 2?”. En analyse som i virkeligheden siger alting og ingenting.

Så samlet set mener vi, at gratis travtips ofte både er blottet for kvalitet, men samtidig – og det er måske det værste – er med til at styre oddsne i retning, som ikke nødvendigvis står mål med vinderchancerne. På Traveksperten.dk tager vi naturligvis også ofte fejl, det er slet ikke muligt ikke at gøre det, når så stor en del af sporten afgøres af held i positionerne undervejs. Men I kan være sikre på, at når vi udkommer med travtips, så er det også fordi, vi tror på hestene og ikke blot fordi “vi partout skal skrive nogle ord om løbene”.

Følg aldrig Vi Tipper konceptet

Du kender det fra travprogrammerne og nettet op til V75 omgangene; den sjove lille konkurrence, hvor fem kuske eller træneren (eller andre tilfældige) skal lave deres V75 kupon. Det er en sjov konkurrence, og noget der er meget skæg læsning sådan på vej til travbanen, men det er ikke noget, vi anbefaler, at du følger.

Først og fremmest så har de fem deltagere intet at tabe. De er mere mindre tilfældigt udvalgt med det formål for øje: underholdning. Deltagerne i sig selv har ikke selv spillet deres kuponer, der er ingen gevinst på højkant. Det er faktisk kun ren underholdning. Derfor ser du også ofte, at de ranker deres egne heste som etter eller blank, selvom vinderchancen er lille. Men det betyder desværre, at der sidder spillere som tænker “hold da kæft, han tror meget på sin egen hest og den står til 20 gange pengene”. Det tenderer til vildledning. Selvom nogle vil indvende, at det jo er gratis travtips og spillerne kan lade være med at følge dem. True, men hvorfor så overhovedet lave det?

Eftersom at deltagerne intet har på spil, er det tvivlsomt hvor meget tid, som bliver brugt på det. Starlisterne bliver frigivet søndag aften til kommende V75 omgang mens Fem Tippar V75 konkurrencen ofte publiceres mandag eftermiddag. På Traveksperten.dk joker vi med, at denne konkurrence ofte bliver lavet ude på toilettet, længere tid tager det sådan set ikke. Det handler jo bare om at få noget afsted.

Desuden – men det er ikke som noget med konkurrencen at gøre – så de gratis travtips fra Fem Tippar baseret på 240 rækker når det gælder V75. Det betyder, at deltagerne ikke nødvendigvis får alle de heste med, som de mener har en fair vinderchance i den pågældende afdeling. Det giver et unuanceret billede og tilbage står desværre, at det for nogle/mange spillere ser ud som, at en kusk eller træner tror, at der kun er 2 reelle vinderchancer i et løb. Sandheden er, at kun er 2 heste på, fordi systemet på de 240 rækker skal passe.

Andre populære spilformer

V75 tips

Tips til Dagens Dubbel

V86 tips